V zimných mesiacoch odporúčame zakúpiť aj výhrevné vrecúško. Zľava 30% s kódom "BLACKFRIDAY30" platí na všetky izbové rastliny zakúpené cez e-shop od 13.11.2024 do 29.11.2024.
Kód: 255

Substrát Profík Orchidea 5l

€6,20 €6,20 / 1 ks
Skladom (5 ks)

Kôrový substrát na orchidee je špeciálne pripravený na presádzanie a pestovanie izbových orchideí a ostatných špecifických rastlín. Okrem toho ho môžete použiť ako prísadu do substrátu na izbové rastliny, čím výrazne zvýšite kvalitu svojho vlastného namiešaného substrátu. Ak si však chcete namiešať vlastný kvalitný substrát, pridajte do tejto zmesi aj perlit a kokosový substrát. Vaše izbovky vám budú ruky bozkávať! :)

Kategória: Substráty a prísady
Charakteristika produktov

Kôrový substrát na Orchidee je špeciálne pripravený pre presádzanie a pestovanie izbových orchideí a ostatných epifytických rastlín. Zloženie substrátu je vyvinuté presne podľa potrieb orchideí, ktoré vyžadujú vysoký obsah vzduchu v koreňovej zóne. Je pripravený z kvalitnej píniovej kôry a špeciálne upravených kokosových šupiek (coco-Chips). Substrát nie je obohatený o živiny.

Coco-chips
Prítomnosť coco-chips zaisťuje vysokú absorpčnú schopnosť pre vodu a živiny. Substrát potom zadrží až 10 krát viac vody (živného roztoku), ako je jeho hmotnosť a následne vodu i živiny postupne uvoľňuje. Coco-chips má rovnako vysokú odolnosť voči rozkladu vďaka prirodzenému obsahu trieslovín.

Píniová kôra
Obsah píniovej kôry zaručuje vysokú vzdušnosť substrátu, čo napomáha dobrému rozvoju koreňového systému aj celkovému zdravotnému stavu rastliny.

Použitie

Na dno pestovateľskej nádoby nasypte slabú vrstvu substrátu, opatrne vložte korene rastliny a obsypte substrátom. S prvou zálievkou vykonávame aj prvé prihnojenie. K prihnojovaniu je vhodné použiť napríklad tyčinkové hnojivo na Orchidee, ktoré nájdete v našej ponuke. Rastliny pravidelne a primerane zalievame s ohľadom na ich veľkosť, okolitú teplotu a množstvo svetla. Veľmi vhodné je tiež časté rosenie listov, prípadne udržovanie vyššej vzdušnej vlhkosti.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: